به گزارش مرکز خبرحوزه، مسعود فراستی منتقد سینما در نشست رابطه فلسفه و سینما در تالار معرفت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم، برگزار شد، گفت: آنچه امروز در کشور اتفاق افتاده، این است که به جای یافتن فرم برای سینما و به ویژه سینمای دینی تنها به دینی کردن موضوعات پرداختهایم و با دینی کردن موضوع، فیلم دینی درست نمیشود.
وی با نامناسب دانستن وضعیت سینما در کشور ادامه داد: سینمای دینی به معنای دینی بودن موضوع نیست؛ بلکه فیلمی میتواند موضوع دینی نداشته باشد، اما حس دینی را به مخاطب منتقل کند.
*تمجید از طلا و مس
فراستی با بیان اینکه فیلمی میتواند موضوع دینی داشته باشد، اما حس دینی نداشته باشد، افزود: طلا و مس از معدود فیلمهایی است که بوی دینی دارد و قابل تمجید است.
این منتقد سینما بیان کرد: نمیتوان با دینی کردن موضوع، فیلمی را دینی کرد و متاسفانه برخی مسئولان فرهنگی هم به همین ظاهر بسنده میکنند.
وی با انتقاد از برخی سریالها و فیلمهایی که به عنوان دینی و معناگرا تعبیر میشود، تاکید کرد: آنچه میتواند فیلمی را دینی کند این است که فرم دینی داشته باشد.
فراستی ادامه داد: اگر از این نگاه به سینما در کشور بنگریم، معتقدم ممکن است برخی فیلمها و یا برخی صحنههای یک فیلم حس دینی داشته باشد، اما چون فرم دینی نداریم، فیلم و سینمای دینی هم نداریم.
*حوزه وارد میدان شود
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه، جلسات نقد و بحث سینمایی برگزار کنند اظهار داشت: حوزه در عرصه سینما کار کرده است و باید دورههای تخصصی نقد فیلم و فیلمنامهنویسی بیش از گذشته برگزار شود.
فراستی تاکید کرد: برای کاربردی کردن فلسفه اسلامی با هدف تاثیر و تاثیرگذاری بر سینما راه درازی پیش رو داریم و حوزه باید به صورت جدیتری وارد این عرصه شود.
نظر شما